ГоловнаПолітика

Ветерани АТО закликали ретельно відбирати кандидатів до Вищої ради правосуддя

"Від чистоти судової гілки влади залежать реформи всієї правоохоронної системи". 

Ветерани АТО закликали ретельно відбирати кандидатів до Вищої ради правосуддя

Організація учасників АТО "Справедливість" звертається до учасників з'їзду суддів, який розпочався 14 березня в Києві, з вимогою негайно очистити суддівський корпус від корупції, кругової поруки і  звільнити "суддів Майдану".

Про це заявив керівник організації Тарас Костанчук.

 "Під будівлею, де триває з'їзд, перебувають дві сотні моїх побратимів, які пройшли через бої і втрати, яким набридло терпіти те, що відбувається з правосуддям у країні. Вища рада правосуддя (ВРП) звільняє від відповідальності "суддів Майдану", розгляд справ затягується - звільнено лише кілька десятків із більш як 300, у справах яких закінчується термін давності. Ці судді сподіваються залишитися на посадах. Повірте, цього ми не допустимо", - сказав він.

Костанчук закликав суддів уважно підійти до відбору кандидатів у ВРП, оскільки від чистоти судової гілки влади залежать реформи всієї правоохоронної системи і ефективна боротьба з корупцією.

 "Усі процеси очищення влади впираються в суддівський корпус, представники якого повинні чесно і неупереджено карати злочинців. Якщо ВРП стільки часу не може звільнити з посади Павла Гречковського і притягнути його до кримінальної відповідальності, на очистку судової влади не варто сподіватися", - сказав він. Костанчук попередив суддів, аби ті не робили помилок і не голосували за кандидатів, які заплямували свою репутацію.

"Майже третина від усіх висунутих кандидатів, за даними громадських антикорупціонерів, не мають морального права бути обраними до ВРП. Якщо хоч одна «паршива вівця» з цього списку буде обраною, то люди цього не потерплять і буде народний суд справедливості. Ми не боїмося і стоятимемо до смерті за майбутнє України, тому не робіть помилок", - заявив Костанчук.

Нагадаємо, раніше Вища рада правосуддя  вперше зняла імунітет із судді.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram