ГоловнаПолітика

МЗС РФ назвало "пострілом собі в ногу" блокування Сбербанку в Києві

Про визнання материнським банком "паспортів" "Л-ДНР" не згадано.

МЗС РФ назвало "пострілом собі в ногу" блокування Сбербанку в Києві
Фото: Макс Требухов

МЗС Росії випустило коментар на ситуацію навколо банків з російським капіталом в Україні, в якому назвало створення проблем для цих банків "пострілом собі в ногу" з боку української влади.

"Риторичне запитання - а кому, власне, заважають успішні банки, які є українськими юридичними особами, зареєстрованими цілком відповідно до українського законодавства, мають вагому частку в національній банківській системі? Чи не буде створення проблем для цих банків "пострілом собі в ногу" нинішньої української влади?" - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 13 березня члени партії "Національний корпус" виклали бетонну стіну біля входу в центральний офіс Сбербанку і розклали мішки з піском біля воріт, через які проїжджали автомобілі банку. Увечері учасники акції дозволили співробітникам банку покинути приміщення, але залишилися ночувати біля будівлі, а вранці у вівторок не пустили їх на роботу.

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зажадав закрити Сбербанк в Україні, тому що його материнська російська структура, виконуючи указ президента Росії, визнала "паспорти", які видають на окупованій території Донбасу "ДНР" і "ЛНР".

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") заснований у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він посідав шосте місце серед 93 банків, що діяли в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram