ГоловнаСуспільствоПодії

Учасників блокади в Кривому Торці затримали (оновлено)

43 особи відмовлялися здати зброю.

Учасників блокади в Кривому Торці затримали (оновлено)
Архив
Фото: facebook.com/shtab.blokady

"Штаб блокади торгівлі з окупантами" повідомляє, що співробітники СБУ і спецпідрозділу поліції КОРД захопили "редут" у Кривому Торці Донецької області.

Про це повідомляють на сторінці штабу у фейсбуці.

Раніше там заявили, що на "редут" у Кривому Торці прибула група оперативників СБУ на БТР і почала вилучати в учасників блокади зброю, а потім узялася затримувати.

В СБУ, зі свого боку, заявили, що про штурм "редуту" не йдеться - там проводять контрдиверсійні заходи.

Оновлення. У штабі Антитерористичного центру (АТЦ) підтвердили затримання 43 осіб.

"Під час контрдиверсійних заходів у населених пунктах Торецьке, Щербинівка і Курдюмівка (район проведення АТО) співробітники СБУ виявили групу осіб зі зброєю та іншими засобами ураження. Відмова здати зброю поліції стала підставою для затримання 43 осіб", - повідомили там агентству "Інтерфакс-Україна".

У затриманих правоохоронці вилучили "багато зброї і значну кількість пляшок із запальною сумішшю".

Відзначається, що в районі проведення АТО не можна мати навіть дозволену зброю.

Нагадаємо, в січні 2017 року громадські активісти на чолі з кількома народними депутатами організували так звану торгову блокаду ОРДЛО. До теперішнього часу учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області і біля станції Кривий Торець в Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Їхні дії призвели до припинення поставок антрацитового вугілля з непідконтрольних територій Донбасу і надзвичайного стану в енергетиці. Крім того, бойовики "ДНР" і "ЛНР" скористалися цим, щоб забрати під своє управління заводи і компанії, які платили податки в українську казну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram