ГоловнаПолітика

Садовий відмовився обговорювати блокаду ОРДЛО на зустрічі з Порошенком

Мер заявив, що йому загрожує кримінальне переслідування.

Садовий відмовився обговорювати блокаду ОРДЛО на зустрічі з Порошенком
Архив
Фото: Макс Левин

Мер Львова і лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий у суботу зустрівся з президентом Петром Порошенком. Він стверджує, що жодних переговорів про розблокування залізничного сполучення з окремими районами Донецької і Луганської області не вів.

Про те, що Порошенко в суботу запросив його на чай, Садовий розповів на з'їзді партії "Об'єднання "Самопоміч" у Києві в неділю, повідомляє "24 канал".

"Я розмовляв з Аваковим. Коли ми були в Авакова, міністр повідомив, що президент знає про нашу зустріч і запрошує мене на чай. Це було спонтанне запрошення", - розповів мер Львова. Зустріч Садового з Порошенком відбулася в присутності голови МВС Арсена Авакова.

У понеділок у фейсбуці Садовий написав, що не проводив жодних переговорів з Порошенком стосовно блокади ОРДЛО.

"Щодо суботньої зустрічі з Президентом - хочу ще раз чітко підкреслити. Я не проводив ніяких переговорів щодо блокади ОРДЛО, оскільки не є її організатором, не мав і не можу мати (!) жодних повноважень від активістів блокади на такі переговори", - зазначив він.

"Президент запитав, яка моя позиція - я відповів. Вона співзвучна з позицією "Самопомочі". Ситуацію, на нашу думку, можуть врегулювати звільненням за всяку ціну наших полонених (навіть якщо необхідно буде міняти за формулою "один на сто", то треба міняти); прийняттям закону про визнання статусу територій, підконтрольних "ЛНР" і "ДНР", як окупованих Росією з усіма міжнародно-правовими наслідками (і забороною торгівлі автоматично)", - виклав Садовий своє бачення.

За словами мера, на "суботніх зустрічах" він дізнався, що незабаром отримає від прокуратури повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину.

"Звичайно, я не пов'язую це ні з позицією "Самопомочі" в парламенті, ні з особливостями української політики. Так збіглося просто", - зіронізував Садовий.

Нагадаємо, народні депутати від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Тарас Пастух є одними з організаторів блокади залізничного сполучення з ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram