ГоловнаПолітика

У Раді закликали СБУ захистити В'ятровича від провокацій

"Це не хуліганство, а один з інструментів диверсійної війни Кремля".

У Раді закликали СБУ захистити В'ятровича від провокацій
Фото: nfront.org.ua

Лідер фракції "Народного фронту" у Верховній Раді Максим Бурбак вважає, що напад на керівника Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича вимагає втручання Служби безпеки України.

"СБУ має запобігти провокаціям проти керівника Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Це не хуліганство, а один з інструментів диверсійної війни Кремля проти нашої історії. Москва за будь-яку ціну заважатиме становленню української національної ідентичності, тому що це найпотужніша захисна зброя проти російської агресії", - заявив він у понеділок на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Нагадаємо, що 3 березня В'ятровичу до дверей інституту, який він очолює, принесли похоронний вінок. 1 березня ті самі двері намагалися підпалити.

У середині лютого невідомі облили вхід до Інституту нацпам'яті червоною фарбою і залишили на будівлі наклейки з написом "Слов'янська варта". Цього ж дня на В'ятровича намагалися напасти перед його прес-конференцією. Поліція затримала трьох людей, сам керівник УІНП не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram