ГоловнаПолітика

Суд планує розпочати розгляд справи Царьова 16 березня

У разі його неявки справу розглядатимуть заочно.

Суд планує розпочати розгляд справи Царьова 16 березня
Олег Царев
Фото: www.tvc.ru

Шевченківський районний суд Києва 16 березня планує почати розгляд справи екс-нардепа від Партії регіонів Олега Царьова.

Про це йдеться в судовій повістці, опублікованій в "Урядовому кур'єрі", повідомляє телеканал "112 Україна".

Царьова звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України за статтями 103 і 110 Кримінального кодексу. Судове засідання призначено на 14:30.

У разі неявки Царьова суд розглядатиме справу в порядку заочного судочинства.

Нагадаємо, в березні минулого року Генпрокуратура передала в суд заочний обвинувальний акт Царьова, але суд повернув його на доопрацювання в прокуратуру.

Царьова звинувачують у тому, що в квітні-травні 2014 року, народний депутат і кандидат на пост президента України, він брав участь у сепаратистських зборах на Донбасі, де публічно закликав до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території і державного кордону України шляхом визнання "ДНР" і "ЛНР" як незалежних республік.

У червні 2014 року Царьов очолив "парламент" союзного утворення "ДНР" і "ЛНР". Утім від ідеї об'єднати "ДНР" і "ЛНР" у Росії незабаром відмовилися, і "парламент" перестав функціонувати.

Царьов зараз переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram