ГоловнаПолітика

Мін'юст вирішив призначити в.о. директора люстраційного департаменту через провал двох конкурсів

Третя спроба вибрати директора стартує цього тижня.

Мін'юст вирішив призначити в.о. директора люстраційного департаменту через провал двох конкурсів
Сергей Петухов
Фото: Макс Требухов

Міністерство юстиції має намір призначити тимчасового керівника люстраційного департаменту, який буде виконувати обов'язки доти, доки на конкурсі не оберуть постійного.

Про це повідомив у фейсбуці заступник міністра Сергій Пєтухов, який курирує роботу департаменту.

"Департамент працює в штатному режимі, колектив, який зібрала Тетяна Козаченко, збережено. Ми плануємо цього тижня призначити виконувача обов'язків директора департаменту, а також оголосити повторний конкурс на директора департаменту та конкурси на заступників", - заявив він.

Конкурс, який оголошуватиме Мін'юст, стане вже третім.

Перший із них провалився в січні, а другий - минулого тижня.

"Уже вдруге пройшов конкурс на посаду директора департаменту люстрації, але ми знову не змогли знайти наступника Тетяни Козаченко. Цього разу до співбесіди були допущені тільки 3 претенденти. Незважаючи на те, що на обох конкурсах були гідні кандидати, жоден із них, на думку комісії, не мав досвіду і репутації, необхідної для управління люстраційними процесами в державі. На жаль, це є частиною загального тренда, коли знайти гідних людей для роботи на державній службі на нинішні зарплати дуже важко", - поскаржився він.

Нагадаємо, що останні три місяці департамент люстрації працює без керівника. Де-факто його обов'язки виконує головний спеціаліст відділу правового забезпечення та науково-аналітичної роботи департаменту Ганна Калинчук. Але при цьому вона не може підписувати службові записки та листи або запити. Ці питання в силу своїх повноважень закриває заступник міністра Сергій Пєтухов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram