Конкурс мікропроектів 2017

Кілька слів про перші результати Конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, який проводить Львівська обласна рада. Цьогоріч на участь у ньому зареєстрували 1300 активних громад та ініціативних груп. Оцінювання проектів проводили незалежні експерти. Вже на сьогодні маємо складений рейтинг учасників та переліки потенційних переможців.

Нагадаю ще раз про умови:

Цьогорічний конкурс мікропроектів мав низку особливостей та нововведень. Гранична вартість одного проекту була збільшена до 400 тис. грн. З них 50% - субвенція з обласного бюджету. До 45% – це кошти місцевого бюджету (сільського, міського, районного). А 5% - мінімальний обов’язковий небюджетний внесок конкурсанта.

Учасниками конкурсу могли бути: органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи громадян, органи місцевого самоврядування (крім районних рад).

Також було розширено перелік пріоритетів – освітня галузь, ДНЗ, вуличне освітлення, Народні доми, заклади охорони здоров’я (вперше, акцент на обладнанні) та інші пріоритети (проекти, які не дублювалися з діючими обласними програмами).

• Ще одна особливість – виключно онлайн-подача заявок.

Проекти оцінювали незалежні експерти.

Вже на сьогодні маємо складений перелік потенційних переможців. Чому, власне, потенційних ? Позаяк, тепер місцеві ради до 30 березня (включно)мають підтвердити рішеннями сесії свій бюджетний внесок. Його копію потрібно надіслати на адресу: [email protected]. Опісля, Конкурсна рада затвердить остаточні переліки переможців. Відтак, очікуємо стартувати з роботами на об’єктах, уже зі середини квітня. По коштах: спочатку мають бути використані внески громади, тоді спонсорів і меценатів, далі місцевого бюджету, по тому бюджету Львівської області.

• Кілька слів і статистики про найбільш активні громади-конкурсанти.

 Найзручніше за одиницю виміру брати рівень району і міста обласного значення. Таких у Львівській області 20+9 відповідно.

Цьогоріч потенційних переможців #Конкурсу_мікропроектів_2017 маємо 543 проекти. (Графік 1).

Рейтинг потенційних переможців Конкурсу мікропроектів 2017 в розрізі районів Зазначу, що 38 проектів-переможці подані ОТГ. При цьому, картина найбільш активних громад порівняно з минулим роком змінилася, а це означає, що у нас іде нормальний змагальний процес (Графік 2,1 Графік 2,2; Графік 2,3 ).

Результати Конкурсу мікропроектів 2016 р.

Результати Конкурсу мікропроектів 2017 р.

Порівняння даних Конкурсу мікропроектів 2016-2017 рр.

Також подаємо таблицю в розрізі переможців по пріоритетах. (Графік 3 )

Таблиця переможців Конкурсу мікропроектів 2017 за пріоритетами

• Ну і, врешті-решт, рекомендую проглянути все це в режимі інтерактивної презентації на сайті.Після остаточного затвердження результатів, коли співфінансування з місцевих бюджетів буде підтверджено, ми ще раз зробимо кінцеві розрахунки і графіку. А поки що, посилено раджу потенційним переможцям стукатися до сільської, селищної, міської і районної ради за співфінансуванням.

• Зацікавилися конкурсом? Потреба в ремонті дитячого садочку, Народного дому вже давно є нагальною? Тоді Вам сюди, завантажте умови конкурсу, дивіться презентацію, збирайтеся громадою і вперед. Новий конкурс вже незабаром, а ще слід скласти кошторис, переговорити з потенційними меценатами, зібрати внесок громади. Немає таких питань, які ми усі разом не змогли б подужати.

• Не вірите, що це можливо? Проїдьтеся у найближчий населений пункт на цій мапі, тут всі реалізовані проекти 2016 року.

Громадою нам усе під силу!

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram