ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ повідомила про контрдиверсійні заходи на одному з редутів блокади

Силовики спростовують підготовку силового розгону учасників блокади.

СБУ повідомила про контрдиверсійні заходи на одному з редутів блокади
Архив
Фото: facebook.com/shtab.blokady

Служба безпеки України проводить контрдиверсійні заходи в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі, повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - сказала вона у відповідь на прохання прокоментувати заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами" про штурм їхнього "редуту" в н.п. Кривий Торець.

Раніше там заявили, що на "редут" у Кривому Торці прибула група оперативників СБУ на БТР. "На редут прибула спецгрупа СБУ під командуванням майора Остафейчука. Мобільний зв'язок зник "сам по собі". У складі групи - БТР і кілька мікроавтобусів. Триває перевірка документів і фотографування. Старший групи СБУ розповідає казки, що проводить "антитерористичну операцію", яка ніяк не пов'язана з блокадою", - йдеться в повідомленні на сторінці "штабу" у фейсбуці.

Там додали, що до ще одного "редуту" - в Бахмуті - в понеділок прибув "спецназ поліції".

На сайті поліції Донецької області повідомляють, що це пов'язано з отриманням повідомлення про мінування.

"Після ретельного обстеження прилеглої території підозрілих і вибухових предметів виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

Крім того, "штаб" оприлюднив "наказ" про розгін блокади, нібито підписаний головою поліції Донецької області В'ячеславом Аброськіним. Однак на сайті обласної поліції стверджується, що це фейк

"Цей «наказ» ніколи не був підписаний начальником ГУНП у Донецькій області і не надходив у територіальні підрозділи поліції. Документ має всі ознаки підробки і складений з очевидними порушеннями правил офіційного документообігу, крім того, багато помилок", - сказано в повідомленні.

У понеділок в ЗМІ з'явилася інформація, що волонтерів не пропускають у зону АТО. Зокрема, силовики зупинили письменника Сергія Жадана з групою музикантів і волонтерів, які мали виступити перед військовими. На сайті поліції Донецької області стверджують, що обмежень на в'їзд волонтерів немає.

"Для в'їзду волонтерів й інших громадян немає жодних перешкод. У рамках контрдиверсійних заходів, введених штабом АТО, поліція здійснює посилену перевірку на блокпостах", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що посилений режим несення служби запровадили у зв'язку із загостренням ситуації і роботою диверсійних груп противника, а Жадана після перевірки пропустили.

Нагадаємо, в січні 2017 року громадські активісти на чолі з кількома народними депутатами організували так звану торгову блокаду ОРДЛО. До теперішнього часу учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області і біля станції Кривий Торець у Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Їхні дії призвели до припинення постачання антрацитового вугілля з непідконтрольних територій Донбасу і надзвичайного стану в енергетиці. Крім того, бойовики "ДНР" і "ЛНР" скористалися цим, щоб забрати під своє управління заводи і компанії, які платили податки в українську казну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram