ГоловнаПолітика

Луценко вважає, що вирок Януковичу можуть винести через три-чотири місяці

"Справу в разі розгляду двічі-тричі на тиждень може бути завершено за три-чотири місяці".

Луценко вважає, що вирок Януковичу можуть винести через три-чотири місяці
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що вирок колишньому президенту Віктору Януковичу можуть винести через три-чотири місяці.

"Справу в разі розгляду двічі-тричі на тиждень може бути завершено за три-чотири місяці. Кажу це як людина, яка знає на практиці, що таке судовий процес, який хочуть швидко вести. Думаю, що не потрібно робити те, що я переживав - щодня до дванадцяти, до другої ночі... Якщо двічі-тричі на тиждень проводити судові засідання в нормальному режимі, з об'єктивним веденням усіх процедур, то ми отримаємо відповідь не пізніше від трьох-чотиримісячного терміну. Але не можу це гарантувати", - заявив він.

При цьому генеральний прокурор зазначив, що до початку судового процесу Верховна Рада повинна продовжити термін дії закону про заочне засудження.

"Після рішення Верховної Ради ще потрібно отримати рішення, який суд буде розглядати цю справу", - додав Луценко.

Генпрокурор пояснив, що обвинувальний акт проти Януковича передали в Печерський суд Києва. Але всі судді цього суду розглядали різні клопотання прокуратури в рамках досудового розслідування і тому не можуть слухати саму справу. Він прогнозує, що обвинувальний акт передадуть в Апеляційний суд, який уже буде визначати підсудність.

Нагадаємо, 14 березня Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України передала в суд обвинувальний акт у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він скоїв державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram