ГоловнаПолітика

В БПП назвали шантажем звернення Львівської міськради щодо блокади Донбасу

Львівська міськрада засудила розгін блокади силовиками.

В БПП назвали шантажем звернення Львівської міськради щодо блокади Донбасу
Фото: portal.lviv.ua

Керівник фракції "БПП Солідарність" у Львівській міській раді Петро Адамик вважає, що звернення щодо блокади Донбасу до державної влади, яке сьогодні ухвалюється на позачерговій сесії міськради - це шантаж центральної влади мером міста Андрієм Садововим.

Про це він заявив в коментарі "Львівському порталу".

За його словами, мер Львова і підконтрольна йому партія "переслідують певні політичні цілі".

"Я вважаю, що у Андрія Садового та фракції "Самопоміч" що у Львівській міській раді, що в обласній раді, що у Верховній Раді, є достатньо законних інструментів для того, щоб впливати на ситуацію. Інакше, як розхитуванням ситуації в країні, я це не назву...", - сказав він.

"Звернення - це свого роду шантаж центральної влади з боку Андрія Івановича. Ті заяви, звернення - це переслідування своїх меркантильних, політичних цілей", - додала вона.

Сьогодні, 14 березня, міська рада Львова ухвалила звернення до центральних органів влади, в якому засуджує розгін учасників блокади силовиками. За відповідне рішення проголосували 54 депутати.

Це звернення підготувала фракція "Самопоміч" і ухвалили його з редакційними правками.

Нагадаємо, 26 січня почалася блокада залізничних шляхів, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування доріг прокуратура порушила кримінальну справу.

У лютому Львівська облрада підтримала торговельну блокаду Донбасу.

У понеділок, 13 березня, співробітники СБУ і спецпідрозділу поліції КОРД приїхали на "редут" блокади на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області і вимагали від учасників акції здати зброю. Ті відмовилися, і силовики розпочали затримання. У "штабі блокади" стверджують, що учасників акції побили. Силовики посилалися на те, що в зоні АТО не можна мати із собою навіть дозволену зброю.

У відповідь на затримання активісти, які підтримують блокаду, зайшли до будівель низки обладміністрацій, вимагаючи звільнити затриманих. У вівторок вранці поліція повідомила, що всіх 45 затриманих відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram