ГоловнаСуспільствоВійна

"Погрожували вирізати сім'ї", - в поліції розповіли про сутичку з блокадниками

Під час сутичок постраждали семеро правоохоронців.

У поліції розповіли подробиці сутичок на блокпосту поблизу Слов'янська Донецької області.

Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Відзначають, що постраждали семеро правоохоронців - п'ятеро бійців роти особливого призначення Нацполіції і двоє співробітників Слов'янського відділу поліції.

Хімічні опіки очей отримав підполковник Павло Свір, який зараз займає посаду начальника кримінальної поліції Слов'янська. Він розповів, що коли до поста наблизилася колона автомобілів, правоохоронці зупинили людей для стандартної перевірки на наявність заборонених і небезпечних предметів.

Фото: mvs.gov.ua

"Ми всіх попросили показати документи і надати можливість оглянути автомобіль на наявність зброї, вибухівки, боєприпасів, на що люди категорично відмовилися і почали прориватися через блокпост, - розповів підполковник. - У деяких наших співробітників намагалися забрати зброю, а інших народний депутат відштовхував, усіляко провокував конфлікт, бійку. Він показував своє посвідчення депутата і бив співробітника поліції в обличчя цим же посвідченням".

Садна обличчя отримав начальник сектора моніторингу Слов'янського відділу поліції Ігор Єремєєв. Він розповів, що був травмований, коли намагався допомогти своєму товаришеві.

Фото: mvs.gov.ua

"У цей момент хтось із невідомих ударив мене по обличчю якимось металевим предметом, - розповів правоохоронець. - Люди поводилися агресивно, намагалися проїхати, наїхати на працівників поліції, які стояли на дорозі. Кричали і ті, хто приїхав разом із депутатом. Погрожували вирізати сім'ї: знайти і вирізати сім'ї співробітників, які охороняли порядок на блокпосту".

Нагадаємо, прокуратура Донецької області почала досудове розслідування за фактом травмування сімох поліцейських на блокпосту біля Слов'янська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram