ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почали встановлювати підземні урни для сміття

Один новий контейнер заміняє п'ять звичайних відкритих урн.

У Києві почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Фейсбуці.

Зараз у центрі міста встановлюють 50 таких контейнерів, а до кінця року їх кількість збільшиться до 100.

"Такі баки функціонують у країнах Європи - ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже в київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а жителі скаржаться на неприємний запах. Один новий підземний контейнер має об'єм 5 кубічних метрів і замінює 5 звичайних відкритих контейнерів", - зазначив Кличко під час презентації нових урн на Пейзажній алеї.

Він також додав, що такі контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями і спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак заповнений і сміття необхідно вивезти. До того ж, контейнери обладнані системою пожежогасіння, якщо в них потрапить недопалок або інший предмет, який може призвести до виникнення пожежі.

"Ці контейнери - вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть хороші відгуки у жителів міста, адже в експлуатації вони себе зарекомендували дуже добре. Київ має не тільки сучасно виглядати і використовувати сучасні технології", - наголосив Кличко.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Кабміні презентували Нацстратегію поводження з відходами. Раніше Мінекології зібрало інформацію про 6 тис. звалищ в Україні. Всього ж в країні понад 30 тис. звалищ. До цього інвентаризацією звалищ ніхто не займався 25 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram