ГоловнаПолітика

У Кабміні презентували Нацстратегію поводження з відходами

Український ринок відходів довгий час був закритим для нових інвестицій через відсутність єдиної стратегії.

У Кабміні презентували Нацстратегію поводження з відходами
Фото: Максим Левин

У Кабінеті міністрів презентували Національну стратегію поводження з відходами. Документ представив міністр екології Остап Семерак, інформує прес-служба Кабміну.

За словами міністра, український ринок відходів довгий час був закритим для залучення нових інвестицій через відсутність єдиної загальнонаціональної стратегії функціонування цієї сфери та її непрозорості. Семерак зазначив, що в Україні залишається складною ситуація щодо поводження з відходами. Зокрема, відсутня належна інфраструктура з роздільного збирання, сортування та утилізації твердих побутових відходів.

"Як наслідок, низький рівень перероблення й утилізації відходів та, водночас, високий рівень їх захоронення. Відсутність Національної Стратегії щодо комплексного законодавчого врегулювання ситуації на ринку відходів є найбільшою перешкодою для залучення інвестицій. Інвесторам потрібне розуміння державної політики та майбутніх правил гри", - сказав міністр.

Говорячи про представлений документ, Семерак зазначив, що стратегія спрямована на вироблення цілісної державної політики з урахуванням і зведенням в єдине ціле різних неузгоджених моментів функціонування ринку відходів.

"Нова державна політика базуватиметься на європейських підходах з урахуванням українських реалій. Наші європейські партнери привітали такий підхід - розпочати саме із Стратегії, а вже далі законодавство та безпосереднє впровадження. Такий підхід відповідає кращій європейській практиці формування політики", - резюмував він.

Як повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів зібрало інформацію про 6 тисяч звалищ в Україні. Загалом ж в країні понад 30 тис. звалищ. До того інвентаризацією звалищ ніхто не займався 25 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram