ГоловнаСуспільствоЖиття

"Сміттєвою блокадою" Львова стурбовані церковні ієрархи

Священнослужителі визнали проблему зі сміттям у місті штучною.

Церковні ієрархи Львова звернулися з відкритим зверненням до Всеукраїнської ради Церков, в якому просять допомоги у вирішенні сміттєвої кризи у Львові. Фотокопію звернення з підписами церковних владик опублікував 11 квітня митрополит УПЦ КП Димитрій Рудюк.

"Високодостойні браття, просимо Вас звернутися до нашої вищої державної влади в Києві з проханням допомогти у вирішенні питання розблокування міста Львова, за всіма ознаками, які ми спостерігаємо, сміттєва блокада є штучною. Йдеться не про одноразову допомогу, а про створення системи на кілька років, поки Львів не буде готовий сам впоратися зі своїм сміттям", - говориться, зокрема, в зверненні, підписаному ієрархами всіх християнських конфесій Львова.

Церковні ієрархи Львова зазначають, що "коли перед обличчям війни, яка триває на Сході нашої країни, на її Заході відбувається "війна" іншого плану, заручниками якої стали близько мільйона львів'ян та гостей нашого міста".

"Замість того, щоб проявляти зрілість державних мужів і братську любов до ближнього, користуючись чужою бідою, проводиться екологічна блокада Львова, яка на сьогодні досягла свого апогею, що може зашкодити життю і здоров'ю людини", - сказано у відкритому зверненні.

Раніше в квітні головлікарі 15 комунальних медичних установ Львова звернулися до керівництва країни з проханням допомогти з вивезенням сміття з міста.

У Львові вже скоро рік як тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу було закрито міське сміттєзвалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

Щодня в місті збирається 500-600 тонн сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram