ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко звернувся до Департаменту ДАБІ з проханням перевірити законність забудови Сінного ринку

Активісти борються в появою спального району в центрі Києва.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до столичного Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в зв'язку з забудовою Сінного ринку і громадським резонансом, яка його спричинила. Копія звернення є в розпорядженні LB.ua. 

Зокрема, мер просить керівника департаменту здійснити термінову виїзну перевірку місця будівництва за адресою Воровського (Бульварно-Кудрявська), 15-а, Гончара, 38-б, Гончара, 38/2.

"Прошу в терміновому порядку здійснити виїзну перевірку щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудування, відповідності державним будівельним нормам при здійсненні робіт на зазначеному об'єкті (Сінному ринку, - ред.)".

Зазначимо також, що сьогодні за ініціативою КМДА пройшла друга зустріч активістів із забудовниками. Перша - за участю активістів, людьми забудовника, мера Києва і голови профільного департаменту КМДА відбулася тиждень тому. На ній представники компанії-забудовника зобов'язалися надати повний пакет дозвільних документів на будівництво. Крім того, на чому особливо акцентував мер Віталій Кличко, з урахуванням резонансу, - розглянути варіанти компромісу, одним з яких може бути зниження висоти і щільності забудови.

Минулого тижня представник забудовника частково передав КМДА потрібні документи, і цим усе обмежилося.

"Ми наполягаємо на тому, що з юридичного та архітектурного ракурсу у нас все в порядку, і ми не бачимо необхідності якимось чином переглядати нинішній проект", - заявив представник забудовника Олександр Перехрест. Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи є така позиція його особистою чи відображає думку кінцевого бенефіціара, він підтвердив, що транслював офіційну позицію компанії-забудовника. Отже, на цю мить будівельні роботи тривають. Ба більше, за суб'єктивними спостереженнями киян (підтвердження яких можна знайти в соцмережах) будівництво помітно ідентифікувалося. З чого активісти зробили висновок, що участь в переговорах з активістами та київською владою була лише маневром, покликаним затягнути час і забезпечити прискорення будівництва.

Докладніше про те, як у центрі Києва збираються звести 14 багатоповерхівок, читайте в тексті "Забудова "Сінного ринку": спальний район на Львівській площі". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram