ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" порадив російським компаніям не чіпати його заводи в ОРДЛО

"Це стосується як вивезення продукції і устаткування підприємств, так і доставки на них сировини".

"Метінвест" порадив російським компаніям не чіпати його заводи в ОРДЛО
Фото: dnrespublika.info

Група "Метінвест" Ріната Ахметова застерігає російські компанії від будь-якого використання його заводів, які розташовані в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Як зазначено в заяві групи, вона уважно стежить за долею свого майна, яке захопили бойовики "ЛНР" і "ДНР". Якщо будуть виявлені факти використання цього майна в будь-яких цілях, "Метінвест" запустить план реагування, що стосується дій в юридичній і комунікаційних сферах.

"Особливо хочеться застерегти від спроб будь-яким чином використовувати наше майно на НКТ суб'єктами Російської Федерації. Це стосується як вивезення продукції і устаткування підприємств, так і доставки на них сировини. Кожен із зазначених випадків є контрабандою. У разі виявлення таких незаконних дій щодо порушників (компаній і їх менеджменту) на підставі українського, російського і міжнародного законодавства будуть ініційовані кримінальні справи, санкції біржових майданчиків, де котируються їх акції, обмеження з боку міжнародного фінансового співтовариства", - заявив з цього приводу генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Холдинг наголошує, що співпраця з бойовиками та пов'язаними з ними і контрольованими ними особами та підприємствами є порушенням режиму міжнародних економічних санкцій. До компаній, які співпрацюють з особами, внесеними в "чорні" списки, можуть бути застосовані штрафи, кримінальна відповідальність посадових осіб, а також санкції у вигляді арешту активів і заборони господарської діяльності.

За неофіційними даними, уряд Росії рекомендував компаніям "Северсталь" і "Металоінвест" розглянути можливість поставок залізної руди на підприємства Донецької та Луганської областей.

Під контроль бойовиків з початку березня перейшла ціла низка підприємств "Метінвесту": ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод", ПАТ "Макіївський металургійний завод", ПАТ "Єнакіївський коксохімпром", ПрАТ "Харцизький трубний завод", ПАТ "Комсомольське рудоуправління", ПрАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Донецьккокс", спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram