ГоловнаПолітика

"Учорашня спроба замаху на Осмаєва була не першою", - Аміна Окуєва

"В Україні затримували людину з вибухівкою, яку він повинен був підкласти Адаму під машину".

"Учорашня спроба замаху на Осмаєва була не першою", - Аміна Окуєва
Фото: Facebook/Amina Okueva

Учорашня спроба замаху на командира батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва не була першою. Не так давно правоохоронці затримали людину, яка намагалася підкласти вибухівку під автомобіль Осмаєва.

Про це розповіла в інтерв'ю LB.ua дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

"Є інформація, що раніше в Україні вже затримали чоловіка з вибухівкою, яку він повинен був підкласти Адаму під машину. Поки ми деталей не озвучуємо. Нам постійно надходить інформація з різних джерел, ФСБ займається тим, щоб ліквідувати Адама. Плюс кадировці. Кадиров узагалі божеволіє. Він по сто тисяч кожному, ледь не бомжу дає, який погоджується хоч щось зробити", - заявила вона.

Окуєва також розповіла про підозру, що в батальйон ім. Джохара Дудаєва були підіслані "кадировці".

"У мене є підозри, що такі люди в нас були. З того, що можу згадати: коли йшли активні бойові дії, у мене в розвантаженні, там, де боєкомплект, була граната з якої майже повністю витягли чеку. Якби ми цього не помітили, чека випала б і граната вибухнула б, ніхто не встиг би зреагувати. Слава Богу, розвантаження взяла не я, а Адам і ще один чоловік - вони встигли помітити це і назад вставити чеку. Випадково чеку витягнути неможливо. Хтось навмисно це зробив з розрахунку, що я не подивлюся на розвантаження і Адам буде поряд", - сказала вона.

Нагадаємо, 1 червня Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою прийшли на зустріч на Подолі в Києві з людиною, яка назвалася французьким журналістом. Той кілька разів вистрілив в Осмаєва, Окуєва у відповідь вистрілила в нього. У кілера знайшли паспорт, виданий на ім'я 58-річного уродженця Одеси Олександра Дакара.

Втім, цей паспорт може бути підробленим - стрілець дуже схожий на петербурзького бандита Артура Курмакаєва, якого називають особистим кілером голови Чечні Рамзана Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram