ГоловнаПолітика

Насіров "допомагав" у викритті екс-податківців ще до того, як його затримали, - Аваков

Міністр прокоментував гучну заяву військового прокурора Матіоса.

Насіров "допомагав" у викритті екс-податківців ще до того, як його затримали, - Аваков
Фото: 24tv.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував заяву військового прокурора Анатолія Матіоса про те, що спецоперація із затримання екс-податківців вдалася завдяки усуненому голові ДФС Роману Насірову.

Податківці під керівництвом Насірова вивчали "схеми" екс-чиновників, яких масово затримали 24 травня, сказав міністр в програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Я думаю, що Матіос говорив про те, що у мить, коли ці схеми були викриті, ці документи вивчали. І зокрема податкова під керівництвом Насірова. Я думаю, що Матіос мав на увазі це. Але, в принципі, прокурор повинен сам такі речі коментувати. Можливо це його оперативна комбінація, можливо він досягає великих цілей", - сказав Аваков.

Він зазначив, що відсторонений глава ДФС "допомагав" ще до того, як його затримали.

Нагадаємо, напередодні по всій Україні пройшли затримання верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів. До операції залучені 1700 поліцейських і 500 військових прокурорів, вони провели 454 обшуки в 15 областях.

Сам Насіров перебуває під домашнім арештом - суд продовжив йому запобіжний захід до 26 червня. Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram