ГоловнаПолітика

Суд відпустив під особисте зобов'язання екс-начальника податкової Шевченківського району Києва Башука

Прокуратура просила арешт і 200 млн гривень застави.

Суд відпустив під особисте зобов'язання екс-начальника податкової Шевченківського району Києва Башука
Фото: goodvin.info

Печерський районний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання колишнього начальника Державної податкової інспекції Шевченківського району Києва Віктора Башука, затриманого в рамках антикорупційної спецоперації 24 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд відмовився задовольнити клопотання Головної військової прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 200 млн гривень застави. Після засідання військовий прокурор Олександр Климович заявив, що прокуратура оскаржить це рішення в Апеляційному суді.

Зі свого боку Башук заявив журналістам, що загалом задоволений таким рішенням суду, але при цьому вважає себе невинуватим, що і має намір довести.

"Я все життя пропрацював у податковій службу і мене тепер притягують незрозуміло куди, до кого і кажуть, що я винен тільки тому, що там працював. І показують наказ про моє призначення, кажучи, що я винен у тому, що мене призначили", - сказав він.

Нагадаємо, 24 травня було затримано 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram