ГоловнаПолітика

Екс-голові дніпропетровської податкової призначили заставу 100 млн гривень

При цьому колишнього керівника податкової Криму відпустили під особисте зобов'язання.

Екс-голові дніпропетровської податкової призначили заставу 100 млн гривень
Фото: trud-ost.ru

Печерський районний суд Києва в четвер заарештував на два місяці колишнього голову Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області Сергія Шинкаренка з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн.

Таке рішення винесла суддя Катерина Москаленко, пише Інтерфакс-Україна.

За даними Головної військової прокуратури, Шинкаренко використовував свої повноваження для особистої вигоди і брав участь в організації функціонування так званих податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком.

Слідство вважає, що дії підозрюваного призвели до збитків державі в сумі 2,341 млрд грн.

Прокурор зазначив, що підозрюваний часто подорожує за кордон і на територію Криму, де має власність (квартиру), і може спробувати втекти від органів слідства.

За словами прокурора, орієнтовна вартість майна підозрюваного і членів його сім'ї становить понад 320 млн грн, воно придбане в період його перебування на посаді голови податкової адміністрації в Дніпропетровській області.

Шинкаренко має намір подавати апеляцію.

Іншим рішенням Печерський райсуд визначив запобіжний захід колишньому голові Державної податкової адміністрації в Автономній республіці Крим Костянтину Циркуну у вигляді особистого зобов'язання.

Сторона звинувачення просила для нього арешт на два місяці з альтернативою у вигляді застави 31 млн грн.

Циркуна звільнили з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі зі збору коштів з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Під час обшуку в екс-начальника луганської податкової Олександра Антипова знайшли 3,8 млн доларів готівкою, а в екс-голови київської податкової Олега Низенка, який виїхав в Іспанію, знайшли $1 млн, €250 тис. і 2 кг золота.

Увечері 24 травня суд почав обирати запобіжні заходи для затриманих. Для Антипова встановили заставу 15 млн гривень без взяття під варту, ще четверо колишніх податківців отримали можливість вийти під заставу або під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram