ГоловнаПолітика

Геращенко підбила підсумок трирічної діяльності Порошенка

Перший віце-спікер вважає, що Україна має гідного Верховного Головнокомандувача.

Перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко підбила трирічний підсумок діяльності Президента України Петра Порошенка, який рівно три роки тому переміг на президентських виборах 2014 року. Свої висновки вона опублікувала у фейсбуці.

Серед досягнень на міжнародному рівні Геращенко назвала введення міжнародних санкцій проти Росії, підписання Угоди про Асоціацію України і ЄС, визнання ПАРЄ Росії країною-агресором, визнання Міжнародним судом ООН анексії Криму міжнародним військовим конфліктом, запровадження вільної торгівлі з ЄС і т.д.

Ключовим успіхом Геращенко також вважає введення безвізового режиму з Євросоюзом, що дозволить українцям їздити без віз у всі країни ЄС, а також у Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

"Три роки тому Петро Порошенко переміг на президентських виборах.

Я вважаю найважливішими його досягненнями відродження української армії і перемоги на дипломатичному фронті. Зрештою, це і є ключові завдання Президента за Конституцією - бути Верховним Головнокомандувачем, і ми маємо гідного Верховного. І захищати Україну на міжнародній арені. Я бувала на десятках міжнародних зустрічей Президента, і можу стверджувати, що він відчайдушно бореться за Україну, відстоюючи наш суверенітет і територіальну цілісність", - написала перша віце-спікер.

"Вагомим підсумком трьох президентських років стало надання Україні безвізового режиму, але тут мова йде передусім про проведені серйозні внутрішні реформи, в тому числі у сфері прав людини, боротьби з корупцією, міграційній політиці. Безвізовий режим нам не дали на таці з блакитною облямівкою, ми провели реформи, і на це потрібна була політична воля парламенту, уряду і передусім Президента", - резюмувала вона.

Нагадаємо, Петро Порошенко виграв вибори 2014 року в першому турі, отримавши більшість голосів виборців - 54,7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram