ГоловнаПолітика

Світлична зустрілася з послом Греції та головою Представництва НАТО в Україні

Світлична ініціювала продовження реалізації програм НАТО з підготовки військових лікарів у сфері тактичної медицини.

Світлична зустрілася з послом Греції та головою Представництва НАТО в Україні

Надзвичайний і Повноважний Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас і голова Харківської державної обласної адміністрації Юлія Світлична провели зустріч у Харкові, на якій обговорили напрямки подальшого розширення торгового і промислового співробітництва.

Робочий візит у Харківську область, де Георгіос Пукаміссас побував уперше, став другим у низці поїздок в регіони - до цього посол у січні 2017-го відвідав Маріуполь.

За словами Світличної, в цей момент зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Грецією досить низький, необхідно посилити співпрацю в економічній сфері. Вона зробила акцент на потенціалі промисловості і АПК, досягненнях в освітній та науковій сферах Харківської області. Голова ХОДА також запросила посла Греції відвідати міжнародний економічний форум, який традиційно пройде в Харківській області у вересні.

Зі свого боку посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас зазначив, що Харківський регіон посідає чільне місце в житті України - як економічний і культурний центр. Він особливо підкреслив, що вважає великим досягненням той факт, що обласній владі вдалося зберегти мир у Харківській області. Посол висловив підтримку ініціативам Юлії Світличної в розширенні співпраці в економічній, науковій та освітній сферах між Харківським регіоном і Грецькою Республікою.

Про ситуацію у сфері безпеки Харківського регіону йшлося і на зустрічі Юлії Світличної й Александера Винникова, голови Представництва НАТО в Україні. Приводом для чергового візиту в Харківську область пана Винникова став старт нового навчального курсу про НАТО в Національній академії Національної гвардії України.

Керівник області Юлія Світлична подякувала голові Представництва НАТО в Україні за допомогу, надану під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Балаклійському районі. В рамках міжнародного співробітництва Юлія Світлична ініціювала продовження реалізації програм НАТО з підготовки військових лікарів у сфері тактичної медицини.

Голова Представництва НАТО в Україні розповів про перебіг реалізації Програми професійної підготовки НАТО, що діє в Україні вже понад 10 років і навчила кілька тисяч цивільних держслужбовців у секторі безпеки і оборони. Трастовий фонд НАТО з медичної реабілітації військовослужбовців недавно передав модульний басейн Українському інституту протезування в Харкові. Тепер місія Північноатлантичного Альянсу - запустити нові освітні програми для фахівців у галузі протезування та реабілітації.

За словами Александера Винникова, на цей момент у рамках програми соціальної адаптації НАТО для колишніх військовослужбовців у Харкові проводять три курси. За останні роки навчили близько 1000 військовослужбовців у Харкові та Харківській області. Після закінчення в середньому 72% учасників курсів знайшли роботу протягом 6 місяців. Також діють програма психологічної реабілітації і програма розвитку сумлінності у сфері безпеки й оборони.

Александер Винников запросив Юлію Світличну взяти участь у заходах нового для регіонів проекту, реалізованого в рамках підтримки Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», який заплановано на другу половину 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram