ГоловнаПолітика

Суд відпустив екс-начальника Дніпропетровської податкової під заставу

Прокуратура вважає, що чиновник завдав державі на 1 млрд гривень збитків.

Суд відпустив екс-начальника Дніпропетровської податкової під заставу
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати і обрав запобіжний захід у вигляді застави на суму 1 млн гривень колишньому начальнику Дніпропетровської міської податкової інспекції Андрію Липинському, затриманому під час антикорупційної операції 24 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що на засіданні в четвер суд відхилив клопотання Головної військової прокуратури про арешт Липинського на два місяці з можливістю внесення 1 млн гривень застави.

Прокуратура вважає, що своїми діями посадовець завдав збитків державі на 1 млрд гривень, і тому клопотання слідства про арешт є обґрунтованим.

Сам Липинський від коментарів відмовився.

Нагадаємо, раніше суд відпустив під особисте зобов'язання екс-начальника податкової інспекції Шевченківського району Києва Віктора Башука.

24 травня були затримані 26 керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Увечері 24 травня суд почав обирати запобіжний захід для затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram