ГоловнаПолітика

Путін відповів на звинувачення в російському втручанні в американські вибори словами "Сам дурень - а євреї винні"

"Це взагалі мені антисемітизм нагадує".

Путін відповів на звинувачення в російському втручанні в американські вибори словами "Сам дурень - а євреї винні"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путин порівняв ставлення до Росії у США з антисемітизмом.

Про це він заявив на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму, коментуючи звинувачення про російське втручання в американські вибори.

Путін вважає, що Дональд Трамп виграв вибори в Гілларі Клінтон просто тому, що краще відпрацював протягом виборчої кампанії.

"Команда Трампа виявилася більш ефективною під час виборчої кампанії. Я і сам іноді думав: ну перебирає мужик, чесне слово. Але виявилося, що він мав рацію, він знайшов підхід до тих груп населення і тих груп виборців, на які він зробив ставку. І вони прийшли і проголосували за нього. А інша команда прорахувалася", - сказав він.

На його думку, демократи відмовляються це визнати і тому звинувачують Росію. "Легше сказати: ми не винні, винні росіяни. Вони втрутилися у вибори, а ми хороші. Це взагалі мені антисемітизм нагадує. У всьому євреї винні. Сам дурень, нічого зробити не може - а євреї винні", - заявив він.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Росії за втручання у вибори президента. У "чорний список" потрапили, зокрема, шість громадян Росії, в тому числі вище керівництво Головного розвідувального управління і два хакери.

Крім того, США вирішили видворити з країни 35 російських дипломатів, а решті - закрити доступ до двох дач у Нью-Йорку і Меріленді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram