ГоловнаСвіт

ФСБ не знайшла слідів "кримських диверсантів" на місці загибелі російських офіцерів

Адвокату вдалося ознайомитися з результатами порівняльно-молекулярної і двох дактилоскопічних експертиз.

ФСБ не знайшла слідів "кримських диверсантів" на місці загибелі російських офіцерів

Експертиза ФСБ в окупованому Сімферополі не виявила слідів так званих "кримських диверсантів" Андрія Захтея і Євгенія Панова на речах, вилучених з так званої схованки на кладовищі селища Суворове.

Про це розповів адвокат Захтея Олексій Ладин після ознайомлення з результатами порівняльно-молекулярної судової експертизи, повідомляє "Медіазона".

"Порівнювалися біологічні зразки з предметів, вилучених зі схованки - рюкзака на кладовищі, де були пакетик з-під спецій, мабуть, щоб відлякувати собак, і з якоїсь пляшки. З ними порівнювалися біологічні зразки Панова і Захтея. За результатами експертизи ніяких біологічних слідів Захтея і Панова на речах немає"- пояснив Ладин.

Крім того, адвокату вдалося ознайомитися з результатами двох дактилоскопічних експертиз, судячи з яких, відбитків пальців ні Панова, ні Захтея на предметах теж немає.

Адвокат подав клопотання про фотографування матеріалів справи, однак слідчий усно пояснив, що йому "потрібно проконсультуватися з керівництвом, яке або дозволить, або ні".

Нагадаємо, українці Андрій Захтей і Євген Панов були затримані на початку серпня 2016 року за звинуваченням у підготовці диверсій у Криму. Спочатку вони дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши про тортури в ФСБ. На початку грудня 2016 року і Євген Панов, і Андрій Захтей направили до Слідчого комітету Росії заяви про тортури з боку ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Захтей і Панов збрехали про те, що їх катували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram