ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відмовився викликати Медведєва на суд Усманова проти Навального

До суду не викличуть і віце-прем'єра РФ Шувалова, а також голів фондів "Соцгоспроект" і "Дар".

Суд відмовився викликати Медведєва на суд Усманова проти Навального
Медведев
Фото: EPA/UPG

Люблінський районний суд Москви відмовився викликати прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва на слухання за позовом мільярдера Алішера Усманова до Олексія Навального.

Про це повідомляє "Дождь".

Відмовився суд викликати і віце-прем'єра РФ Ігоря Шувальва, а також голів фондів - "Соцгоспроект" Олексія Четвертакова і фонду "Дар" Іллю Єлісєєва.

Викликати їх до суду як свідків раніше попросив Навальний і Фонд боротьби з корупцією. "Вважаю, що без задоволення нашого клопотання цей процес не має сенсу. Усманов через цей процес намагається спростувати наше розслідування "Він вам не Дімон", - пояснив клопотання Навальний.

Сьогодні в Люблінському районному суді почався розгляд позову Усманова до Навального і ФБК фактично. Мільярдер вимагає видалити 12 публікацій Навального, які були опубліковані в блозі, на сайті ФБК, на його каналі в YouTube і сторінці в Facebook. Майже всі вони стосуються розслідування ФБК "Він вам не Дімон", присвяченого прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву. Згідно з розслідуванням, Усманов подарував садибу вартістю в 5 млрд рублів фонду "Соцгоспроект", який очолює Єлісєєв, однокурсник Медведєва. За даними ФБК, цей фонд розпоряджається майном прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram