ГоловнаПолітика

Манафорт не є фігурантом справи про "чорну бухгалтерію" ПР

"Картинки, які медійно красиві, юридично не є такими".

Манафорт не є фігурантом справи про "чорну бухгалтерію" ПР
Пол Манафорт

Американський політтехнолог Пол Манафорт не є фігурантом справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Про це заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю ТСН.

"Він не є суб'єктом розслідування Антикорупційного бюро, і... докази, що свідчать про його корупційні дії на території України, не зібрані і відсутні. Це об'єктивно. Багато що розкручували медійно. Багато картинок, які медійно красиві, на жаль, юридично такими не є. А ми не можемо тільки на підставі телекартинок іти в суд", - пояснив він.

Нагадаємо, в серпні минулого року Полу Манафорту довелося подати у відставку з посади голови передвиборного штабу Трампа на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в New York Times, в якій повідомляли деякі подробиці його роботи в Україні. Манафорт був одним з ключових радників Януковича, який утік у Росію в лютому 2014 року.

За інформацією New York Times, у так званій "комірній книзі" Партії регіонів України були знайдені записи про незадекларовані платежі Манафорту готівкою на загальну суму 12,7 млн доларів у період з 2007-го по 2012 рік.

Сам Пол Манафорт заявив після цієї публікації, що "ніколи не отримував жодного нелегального платежу".

67-річний лобіст і політтехнолог Пол Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував, крім Трампа, найрізноманітніших кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Серед зарубіжних клієнтів Манафорта, крім скинутого президента України Віктора Януковича, преса називала таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердінанд Маркос і багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, якого звинувачували у зв'язках з наркобаронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram