ГоловнаСвіт

Росія відмовилася виплачувати третину внеску до Ради Європи

Російська делегація не бере участі в роботі ПАРЄ з 2014 року.

Росія відмовилася виплачувати третину внеску до Ради Європи
Совет Европы
Фото: xsport.ua

Росія не буде виплачувати третину внеску в бюджет Ради Європи, який піде на фінансування роботи Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Ця сума становить близько €11 млн.

Про це сказав спікер Держдуми В'ячеслав Володін, повідомляє РИА Новости

За словами Володіна, внески в бюджет Ради Європи перераховуються поетапно. Третину, що залишилася на кінець 2017 року, Росія платити не планує, зазначив він.

Раніше про плани Росії відмовитися від третини виплати говорила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко. Про це вона повідомила під час Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), який проходив з 1 по 3 червня. За словами Матвієнко, на той момент питання з виплатами Раді Європи опрацьовувало МЗС РФ.

У 2016 році внесок Росії до бюджету Ради Європи становив трохи більш ніж €30 млн. При цьому з 2014 року російська делегація не бере участі в роботі ПАРЄ. Рішення Росії про вихід з ПАРЄ стало відповіддю на рішення депутатів позбавити російську делегацію права голосу в організації.

РІА "Новости" зазначає, що, незважаючи на відмову брати участь у роботі ПАРЄ, Росія продовжує переказувати виплати в бюджет організації. "Оскільки вони йдуть у пакеті з іншими платежами до Ради Європи і розділити їх не можна", - пише агентство. Як саме вдалося розділити платежі в цьому році і заблокувати частину, що йде на фінансування ПАРЄ, не уточнюють.

Загальний бюджет Ради Європи в 2016 році становив €442 млн. Росія виступає одним із найбільших донорів організації поряд з Францією, Великобританією, Німеччиною, Італією і Туреччиною.

У січні Росія не подала свою делегацію в ПАРЄ. В жовтні 2016 року ПАРЄ визнала російську агресію проти України і зажадала виведення російських військ.

А раніше в червні в ПАРЄ схвалили проект резолюції про імпічмент президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Нагадаємо, російська делегація була позбавлена права голосу і вилучена з керівних органів ПАРЄ в квітні 2014 року після того, як Росія анексувала український Крим. У січні РФ відмовилася від участі в зимовій сесії ПАРЄ, після чого її повноваження були анульовані на весь 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram