ГоловнаСвіт

Airbus пригрозив перенести виробництво з Британії через Brexit

Компанія забезпечує роботою близько 100 тис. британців.

Airbus пригрозив перенести виробництво з Британії через Brexit
Airbus

Авіабудівна компанія Airbus пригрозила закрити виробництво у Великобританії і перенести його в іншу країну, якщо уряд не виконає вимоги компанії, пред'явлені у зв'язку з початком процедури щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на виконавчого директора Airbus Фабріса Брежьє.

Вимоги однієї з найбільших у світі авіабудівних компаній стосуються пересування співробітників, які можуть бути ускладнені через вихід Великобританії з ЄС, і торгових тарифів. У разі якщо британський уряд відмовиться їх виконувати, Airbus може перенести виробництво своїх нових моделей в іншу країну.

"Для нового виробництва дуже легко знайти місце в світі. У нас було б багато пропозицій", - зазначив виконавчий директор Airbus. Зокрема, мова йде про Німеччину, чиє керівництво давно висловлювалось за перенесення частини виробництва Airbus на територію країни. У компанії наголошують, що навіть можуть отримати держпідтримку в ФРН.

У компанії підкреслили, що не прагнутимуть до пошуку альтернатив своїм вимогам. "Наша мета полягає не в тому, щоб знайти альтернативу, а у взаємовигідному партнерстві, яке показало свою ціну", - зазначили в Airbus. Там додали, що хочуть продовжувати працювати в Великобританії, проте з урахуванням виконання своїх умов.

Авіабудівна компанія забезпечує комплектуючими приблизно половину всіх літаків у світі. Виробництво компанії перебуває в Північному Уельсі. У ньому задіяно 10 тис. співробітників. Крім того, сама компанія стверджує, що забезпечує роботою близько 100 тис. британців.

Про початок процедури щодо виходу Великобританії з Євросоюзу офіційно оголосили 29 березня. Минулого тижня в країні пройшли парламентські вибори, організовані прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей. За її словами, вибори були необхідні для того, щоб заручитися підтримкою населення в зв'язку з виходом з Євросоюзу. Однак за підсумками виборів партія Терези Мей втратила абсолютну більшість в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram