ГоловнаСвіт

Афганські таліби розстріляли 3 американських військових

Той, хто стріляв, був вбитий вогнем у відповідь.

Афганські таліби розстріляли 3 американських військових

Щонайменше троє військовослужбовців американського контингенту в Афганістані загинули, ще один отримав поранення в результаті стрілянини, відповідальність за яку взяв на себе ісламістський рух "Талібан".

Про це заявило 10 червня Міноборони США.

"Троє солдатів США сьогодні були вбиті на сході Афганістану. Ще одного американського солдат поранено і евакуйовано в госпіталь", - відзначили в Пентагоні.

Ведеться розслідування, інші деталі поки що не повідомляються.

Відповідальність за інцидент взяв на себе "Талібан". За інформацією афганської сторони, вогонь відкрито одним з бойовиків-талібів, який перейшов на бік армії Афганістану. Його вбито під час інциденту вогнем у відповідь.

Віце-президент США Майк Пенс зазначив, що він і президент Трамп були проінформовані про ситуацію. "Подробиці цього нападу будуть оприлюднені пізніше, але скажу тільки одне: коли герої вмирають, американці глибоко сумують. Наші думки і молитви - з сім'ями цих американських героїв", - зазначив віце-президент.

Американський контингент в Афганістані нараховує близько 8,4 тис. військових. Їх основне завдання полягає в наданні консультацій та допомоги афганським військовим та правоохоронним структурам у боротьбі з талібами. Крім того, частина зусиль контингенту США спрямована на знищення вогнищ ІДІЛ і "Аль-Каїди" в цій країні.

Нагадаємо, що раніше в червні президент Афганістану запропонував "Талібану" мирні переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram