ГоловнаПолітика

Суд засудив до 9 років в'язниці пособників "Новоросії ТВ"

Василець і Тімонін з листопада 2015 року перебували в СІЗО.

Суд засудив до 9 років в'язниці пособників "Новоросії ТВ"

Бердичівський суд у четвер визнав киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тімоніна винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

Відео оголошення вироку доступне на YouTube. За ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України підсудним загрожувало від восьми до 15 років в'язниці.

Василець і Тімонін з листопада 2015 року перебували в СІЗО. Їх затримала СБУ в Києві. За даними спецслужби, вони тривалий час перебували на території "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу "Новоросія ТБ".

"Зокрема, вони сприяли налагодженню прямого ефіру, трансляції новин та відеоматеріалів, які допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів, і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новоросія ТВ" на популярних відеохостингах", - повідомляла спецслужба.

Пізніше виявилося, що затримані входили в громадську раду Міністерства інформаційної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram