ГоловнаСуспільствоВійна

У Запоріжжі СБУ затримала пропагандиста "ДНР"

Агітатор отримував завдання і погоджував матеріали безпосередньо з кураторами з РФ.

У Запоріжжі СБУ затримала пропагандиста "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Запоріжжі пропагандиста терористичної організації "ДНР", який готував і розміщував в інтернеті антиукраїнські матеріали.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що житель Запоріжжя протягом 2014-2016 років працював у так званому «комітеті соціальних комунікацій «ДНР». Він готував і розміщував на сепаратистських інтернет-ресурсах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України, провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, агітатор отримував завдання і погоджував матеріали безпосередньо з кураторами з РФ, які фінансували сепаратистські ресурси.

Після "творчої паузи" чоловік отримав завдання повернутися в Запоріжжя для організації чергової замовної інформаційної кампанії. Зокрема, він планував підібрати "масовку" для проведення фейкових акцій протесту.

Пропагандиста затримали відразу після повернення в рідне місто. Під час обшуків у нього вилучили комп'ютерну техніку та носії інформації з доказами підготовки та поширення антиукраїнських матеріалів і участі в незаконному референдумі. У нього також було виявлено "резюме" для працевлаштування в проросійських і сепаратистських ЗМІ.

Зловмисника повідомлено про підозру в рамках кримінального провадження, відкритого за ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ затримала у Львівській області російського найманця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram