ГоловнаСуспільствоПодії

Вибухи на складах боєприпасів у Калинівці припинилися, - Гройсман

Піротехніки почали розмінування п'ятикілометрової зони.

Вибухи на складах боєприпасів у Калинівці припинилися, - Гройсман
Фото: EPA/UPG

На складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області, де сталася пожежа, вже практично припинилися вибухи і піротехніки почали розмінування п'ятикілометрової зони.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

"Стосовно ситуації в Калинівці. На складах ще триває тління боєприпасів, вибухи практично припинилися. Загалом ситуація під контролем: іде повітряна розвідка з метою подальшого застосування літаків для локалізації осередків займання. Піротехніки починають розміновувати 5-кілометрову зону, люди повертаються в далекі села", - написав він.

"І найголовніше - жителі привезли величезну кількість їжі, засобів гігієни, ковдр і безліч інших речей, необхідних евакуйованим людям. Українці вкотре доводять: які диверсії не влаштовував би ворог, яка біда не відбувалася б, ніщо не здатне подолати силу справжнього українського духу!" - додав прем'єр.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок, 26 вересня. За словами Гройсмана, пожежа на складі виникла через підпал.

Військова прокуратура розслідує вибухи у Калинівці як диверсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram