ГоловнаСуспільствоПодії

Вибухи в Калинівці розслідують як диверсію (оновлено)

Справу порушила військова прокуратура, але розслідувати її буде СБУ.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії в зв'язку з вибухами на території складу боєприпасів Міністерства оборони поблизу Калинівки Вінницької області.

Про це "Українські новини" повідомила спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Оновлення 10:26. На сайті військової прокуратури Центрального регіону України йдеться про внесення відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу України за фактом здійснення диверсії на території військової частини, яка розташована в м. Калинівка Вінницької області. Зазначено, що вибухають снаряди 122 і 125 калібру.

Оновлення 16:45. Кримінальне провадження, порушене військовою прокуратурою, розслідуватиме Управління Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України.

Зараз тривають першорядні розшукові та процесуальні дії, їх проводять слідчі і процесуальні керівники. На сайті прокуратури

зазначено, що зазначені дії спрямовані на всебічне, повне і об'єктивне дослідження всіх обставин скоєного кримінального злочину.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх госпіталізовано.

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія. На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram