ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін розширив територію нацпарку "Синевир" на 400 гектарів

"Розширення природно-заповідних територій - пріоритетне завдання Мінекології".

Кабмін розширив територію нацпарку "Синевир" на 400 гектарів
Синевир
Фото: wikipedia.org

Кабінет Міністрів схвалив розширення території національного природного парку "Синевир" у Закарпатській області на 377,8 гектара.

Про це повідомляють на сайті Міністерства екології та природних ресурсів.

Відзначають, що розширити територію парку вдалося шляхом включення до його складу 377,8 га землі державної власності держпідприємства "Міжгірське лісове господарство".

"Розширення природно-заповідних територій - пріоритетне завдання Мінекології. На сьогодні це один із дієвих кроків збереження унікальних природних багатств українських Карпат, які стали частиною об'єкта всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси і праліси Карпат та інших регіонів Європи". Праліси мають важливе природоохоронне, наукове і рекреаційне значення і повинні перебувати під особливою охороною", - прокоментував рішення уряду міністр екології Остап Семерак.

Він також зазначив, що прийняття такого рішення "сприятиме збереженню і збалансованому використанню єдиного природоохоронного комплексу в українських Карпатах як частини європейської системи охорони природи і міжнародного екологічного коридору вздовж гірського хребта Карпат".

Нагадаємо, в серпні минулого року місцева влада відремонтувала дорогу до озера Синевир.

Синевир - найбільше озеро в Українських Карпатах. У 2008 році його було визнано одним із семи природних чудес України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram