ГоловнаСуспільствоПодії

Жінку поранено через вибухи на складі боєприпасів у Калинівці (оновлено)

Боєприпаси влучили в чотири будинки.

Жінку поранено через вибухи на складі боєприпасів у Калинівці (оновлено)
Фото: vn.dsns.gov.ua

У результаті вибухів на складі боєприпасів у місті Калинівка (Вінницька область) травмовано жінку. У стані середньої тяжкості її госпіталізовано.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Також з'явилася неофіційна інформація про травмування ще однієї жінки. Однак ДСНС повідомляє, що травмування другої людини в результаті НП не підтверджено.

Унаслідок влучення боєприпасів загорілися шість житлових будинків, зараз пожежу вже загасили, уточнює ДСНС.

Станом на 12:00 середи евакуйовано більш ніж 30 тис. осіб.

Перекрито проїзд автодорогою Житомир - Могилів-Подільський і залізничний рух на перегоні Сосенко - Калинівка. Також заборонено польоти в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередачі Калинівка-Украфлора і Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Капустянка, с. Лаврівка.

До локалізації пожежі залучено 691 особу і 149 одиниць техніки. Від ДСНС - 195 чоловік особового складу і 49 одиниць техніки (у т.ч. літак Ан-32 П), Національної поліції - 270 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки, Національної гвардії України - 136 чоловік особового складу і 29 одиниць техніки, Міністерства оборони України - 30 чоловік особового складу і 5 одиниць техніки, у тому числі два пожежні танки, від ВАТ "Укрзалізниця" - 3 пожежні поїзди. Крім того, на місці працюють 30 медиків і 10 карет швидкої допомоги.

До місця події направлено 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 осіб і 48 одиниць техніки. Оголошено готовність 30 пожежним розрахункам чисельністю 150 осіб.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. У 10-кілометровій зоні (Павлівка, Капустянка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка) здійснюється евакуація населення. У Генштабі зявили, що площа загоряння становить близько 10% від загальної площі арсеналу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram