ГоловнаСуспільствоПодії

Щонайменше 22 тисячі людей евакуювали через пожежу на складі боєприпасів у Калинівці

Військову частину знеструмлено, військові перебувають в укритті.

Щонайменше 22 тисячі людей евакуювали через пожежу на складі боєприпасів у Калинівці
Фото: vn.dsns.gov.ua

Протягом ночі через пожежу на складі боєприпасів у Калинівці (Вінницька область) евакуювали майже 22 тисячі цивільних осіб і близько 500 військовослужбовців.

Як повідомляють у фейсбуці Генштабу, військова частина, де сталося загоряння, знеструмлена. Військові перебувають в укриттях.

Водночас ДСНС повідомляє, що станом на 6:00 в Калинівському районі евакуювали 28 300 осіб, з яких евакуювалися власним транспортом 20 тисяч осіб, зі збірних евакопунктів - 8,3 тисячі. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих у міські лікарні Вінниці.

До локалізації пожежі від військової частини залучено пожежні танки та пожежні автомобілі. До місця події направлено додаткову спецтехніку. Також залучено пожежну техніку від ДСНС і пожежний потяг залізничної станції Калинівка від Укрзалізниці. У готовності до застосування перебувають два пожежні потяги на станції Вінниця. Прес-служба ДСНС, зі свого боку, повідомляє, що до гасіння пожежі залучено 691 особу і 149 одиниць техніки.

"Водночас від ДСНС - 195 чоловік особового складу і 49 одиниць техніки (у т.ч. літак Ан-32 П), Національної поліції - 270 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки, Національної гвардії України - 136 чоловік особового складу і 29 одиниць техніки, Міністерства оборони України - 30 чоловік особового складу і 5 одиниць техніки, у тому числі два пожежні танки, від ВАТ "Укрзалізниця" - 3 пожежні поїзди. Крім того, на місці працюють 30 медиків і 10 карет швидкої допомоги", - йдеться повідомленні на сайті відомства станом на 4:14 середи.

Закрито рух для всіх видів транспорту на автодорозі державного значення М-21 Житомир - Могилів-Подільський. Крім того, закрито рух залізничного транспорту на перегоні Сосенко - Калинівка регіональної філії "Південно-Західна залізниця", також закрито рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від центру м. Калинівка.

Раніше в Генштабі говорили, що площа загоряння склала близько 10% від загальної площі арсеналу. На половині охоплених вогнем площ боєприпасів не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram