ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа виникла на складах боєприпасів під Вінницею (оновлено)

"Вивозять усіх".

У Калинівці Вінницької області виникла пожежа на складах боєприпасів.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

Портал Вінниця ОК повідомляє: "Вибухи під Вінницею - горять склади боєприпасів у Калинівці".

Оновлення. Вибухи відбуваються на 48 арсеналі, військової частини А1119 в м. Калинівка Вінницької області. Зараз перекрито Київське шосе під Вінницею, повідомляє Громадське.

Надійшла інформація про те, що евакуюють жителів Калинівки.

Оновлення 23:03. Горять склади в Сальнику Калинівського району. Дорогу з Вінниці в напрямку Стрижавки та Калинівки перекрили. Поїзди стоять. Спалахи чути і видно з Вінниці, повідомляє Моя Вінниця.

Оновлення 23:15. З'явилася інформація, що жителі населених пунктів Дружелюбівка і Павлівка почали залишати свої будинки через вибухи. Також повідомляється, що вибухи чути за 25 кілометрів від епіцентру. Офіційного підтвердження інформації про пожежу на складах боєприпасів немає.

Фото: facebook.com/Юрій Левченко

Оновлення 23:40. "Ситуація критична, люди в паніці, вибухи щосекунди, земля тремтить, потужні залпи, яких не витримують вушні перетинки", - написав у соцмережі Стах Возняк, вказавши, що перебуває у бомбосховищі за декілька кілометрів від Сальника.

Через офіційні канали оголошення про евакуацію не було, повідомляють користувачі соцмереж. Люди передають один одному, що мер Калинівки сказав їхати в напрямку від складів.

За інформацією Цензор.НЕТ, склад в Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів.

Оновлення 00:08. На сайті Вінницької міськради з'явилося оголошення про пожежу з подальшою детонацією боєприпасів в Калинівці. У ньому також наголошується, що Вінниця не потрапляє в зону ураження.

На місце НП виїхав начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

За інформацією заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху, від поверхні до необмеженої висоти.

До гасіння пожежі біля Калинівки залучили два пожежні танки, повідомили у МВС. На місці розгорнута діяльність ситуаційного центру Вінницької обласної поліції - для евакуації людей із зони можливого ураження.

Поліцейські разом з нацгвардійцями організували перекриття в'їздів у Калинівку, а також здійснюють евакуацію мешканців міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують вбереження залишеного людьми майна від мародерів.

Оновлено 00:19. Близько десятка автобусів поїхало в бік Калинівки для евакуації людей.

Нагадаємо, пожежа на складі однієї з військових частин під Маріуполем спалахнула увечері в п'ятницю, 22 вересня, її вдалося локалізувати вранці 23 вересня. Евакуація цивільного населення не знадобилася. Розпочато кримінальне провадження за ст. 194 КК ("Умисне знищення або пошкодження майна").

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони у Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram