ГоловнаСуспільствоПодії

На складах боєприпасів під Маріуполем прогриміли вибухи (оновлено)

Евакуювали 30 мешканців прилеглих будинків.

У Донецькій області неподалік від Маріуполя прогриміли вибухи на складах боєприпасів.

Про це повідомляють на сайті поліції Донецької області.

"Близько 16:20 на складах боєприпасів у районі села Малоянісоль (36 км від Маріуполя, - ред.) прогриміли вибухи. На місце події направили співробітників ДСНС. Поліцейські оточили небезпечний район і забезпечують його охорону", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, в полі виникла пожежа.

Фото: Прес-служба поліції

Даних про потерпілих на цей момент немає.

Правоохоронці проводять перевірку.

На сайте Міноборони повідомляють, що в цей час проходить евакуація особового складу військової частини і вживаються заходи щодо локалізації пожежі.

Уточнюють, що на сільськогосподарському полі сталася пожежа, вогонь перекинувся на територію військової частини, де розташований вказаний склад боєприпасів.

"З метою з'ясування обставин, які призвели до надзвичайної ситуації, на місце події відбуває оперативна група офіцерів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ на чолі із заступником міністра оборони", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Станом на 18:20 вибухи припинилися, повідомляють на сайті поліції.

"Зараз у місцевій школі розгорнуто оперативний штаб. У зв'язку з тим, що склади боєприпасів розташовані неподалік житлового сектору, спільними силами було організовано евакуацію жителів довколишніх будинків", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що було евакуйовано 30 осіб.

Оновлення 20:17. До гасіння пожежі на складі боєприпасів в Донецькій області залучили пожежний танк, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у Facebook.

"До гасіння залучено пожежний танк ЗСУ. Інформація про пошкодження житлових будинків уточнюється (зараз значних пошкоджень не зафіксовано). Інформації про жертв і постраждалих не надходило. Для евакуйованих людей передбачено розміщення в дитячому таборі", - написав Зубко.

Пізніше він додав, що населений пункт Новоянисоль Нікольського району підключено до електропостачання, газ відключений, але в системі його вистачить до ранку. Створений штаб. Ліквідовано шість вогнищ навколо населеного пункту.

Нагадаємо, в березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з наступною детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram