ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві судитимуть голову кредитної спілки за шахрайство на 6 млн гривень

Потерпілими у цій справі стали 37 громадян.

У Києві судитимуть голову кредитної спілки за шахрайство на 6 млн гривень
Фото: runews.su

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівнички кредитної спілки "Фінансова Країна", яка обдурила клієнтів на більш ніж 6 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Жінка заснувала фінустанову ще 2008 року, підробивши при цьому документи про членів установчих зборів, які не мали жодного стосунку до створення спілки.

Для залучення клієнтів шахрайка організувала масштабну рекламну кампанію в ЗМІ.

"Жінка переконувала потенційних клієнтів, що участь у спілці є фінансово вигідним для них за рахунок високих відсотків. Крім того, в разі внесення в касу готівкових коштів і залучення нових членів жінка обіцяла їм додаткові бонуси. Насправді виконувати будь-які зобов'язання перед членами спілки зловмисниця не збиралася, а всі отримані від них кошти спрямовувала на свою користь", - йдеться в повідомленні.

Потерпілими від зазначеного злочину стали 37 громадян. Загальна сума збитку становить понад 6 млн гривень.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч.ч. 2,3,4 ст.190, ч.4 ст. 358 КК України, відповідальність за які передбачає до 8 років позбавлення волі. Зараз обвинувальний акт спрямовано до Шевченківського райсуду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, в серпні суд оштрафував на 3400 гривень екс-працівницю банку, яка привласнила 2,7 млн гривень вкладів клієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram