ГоловнаСуспільствоПодії

Харківська область зібрала перші 20 тонн гуманітарного вантажу для Вінниці

Вінницька область однією з перших прийшла на допомогу під час надзвичайної ситуації в Балаклії.

Харківська область зібрала перші 20 тонн гуманітарного вантажу для Вінниці
Фото: пресс-служба Винницкой ОГА

Харківська область зібрала перші 20 тонн гуманітарного вантажу для Вінницької області, де напередодні на складах боєприпасів сталася пожежа.

Про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, інформує прес-служба ОДА.

За її інформацією, до складу першого гуманітарного вантажу, який на цей час вже готують до відправлення, увійшли продукти харчування і предмети першої необхідності.

"Ми підтримуємо зв'язок з Вінницькою ОДА і сформували склад гуманітарної допомоги, виходячи з необхідності. Цю допомогу відправимо вже сьогодні. Також формуємо вантаж будматеріалів, який плануємо відправити найближчим часом. У нас є досвід ліквідації наслідків подібної надзвичайної ситуації, тому також готові надати будь-яку необхідну консультативну та організаційну допомогу, а також направити фахівців", - повідомила Юлія Світлична.

Голова ХОДА зазначила, що Вінницька область однією з перших прийшла на допомогу Харківщині під час надзвичайної ситуації в Балаклії, і регіон, своєю чергою, готовий допомогти Вінниці всім необхідним.

Нагадаємо, 23 березня вночі на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що пожежа в Балаклії знищила боєприпасів на 1 мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram