ГоловнаСуспільствоЖиття

Штепа потрапила в лікарню з підозрою на гіпертонічний криз

Засідання суду перенесли на 6 листопада.

Штепа потрапила в лікарню з підозрою на гіпертонічний криз
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Ленінський райсуд Харкова переніс засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи на 6 листопада через її госпіталізацію.

Про це повідомив суддя Віктор Вікторов, передає "Укрінформ".

"Надійшло повідомлення, що підсудну госпіталізовано із зали суду з високим тиском і підозрою на гіпертонічний криз. Крім того, адвокати Штепи Олександр Тананакін і Олександр Шадрін сьогодні задіяні в інших судових процесах і надіслали заяви з проханням провести засідання без них. Ми порадилися і вирішили, що неможливо проводити засідання суду без обвинуваченої та її захисників. Наступне засідання відбудеться 6 листопада", - уточнив Вікторов.

На сьогоднішньому засіданні планувалося допитати свідків захисту (їх залишилося до 40 осіб).

Нагадаємо, 20 вересня суд змінив запобіжний захід для Штепи і звільнив її з-під варти. Вона повинна постійно перебувати в Слов'янську і носити електронний браслет.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала президента Росії Володимира Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні її били, а інтерв'ю для російських видань були зроблені "під дулом автомата". Запобіжний захід Штепі неодноразово продовжували. Екс-меру Слов'янська загрожує довічне ув'язнення.

15 вересня Європейський суд з прав людини подав запит на інформацію про стан здоров'я Штепи, оскільки вона постійно скаржилася на погане самопочуття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram