ГоловнаПолітика

Муженко відмовився взяти на себе провину за пожежу в Калинівці

"Для тих, хто ще не зрозумів - звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться".

Муженко відмовився взяти на себе провину за пожежу в Калинівці
Глава генштаба ВСУ генерал Виктор Муженко
Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що не братиме на себе провину за пожежу на складах з боєприпасами в Калинівці.

"Ворог нагадав, що йде війна. Головним об'єктом його атаки є Збройні Сили як основна опора національної безпеки України. Відразу з'явилися ті, хто прагне розхитати боєготовність і цілісність Збройних Сил ...і на цьому тлі реалізувати свої політичні амбіції. Ці люди не розуміють, що ЗСУ стали іншими... Війна загартувала всіх - від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів - звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", - йдеться у фейсбуці Муженка.

Нагадаємо, що вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок, 26 вересня. СБУ розслідує вибухи в Калинівці як диверсію.

27 вересня представники "Народного фронту" і деякі інші політичні сили почали вимагати відставки Муженка, оскільки, на їхню думку, саме він повинен відповідати за пожежу. Серед тих, хто підтримав таку вимогу, виявилися секретар РНБО Олександр Турчинов і військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram