ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржила виправдувальний вирок проросійським учасникам подій 2 травня 2014 року в Одесі

Звинувачення наполягає на їхній винуватості.

Прокуратура оскаржила виправдувальний вирок проросійським учасникам подій 2 травня 2014 року в Одесі
Фото: dumskaya.net

Прокуратура Одеської області 28 вересня внесла апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Іллічівського міського суду, який визнав невинними 19 антимайданівців, яких звинувачували в організації й участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси (в частині подій на Грецькій площі).

Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

На думку прокуратури, вирок не ґрунтується на законі і підлягає скасуванню у зв'язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам причетності обвинувачених до злочинів і з допущеними судом істотними порушеннями кримінальних процесуальних норм, зокрема, суд належно не дослідив доказів, наданих прокурором на засіданні.

Прокуратура також вважає, що суд неправомірно прийняв рішення про відвід прокурора, який понад рік підтримував державне обвинувачення під час розгляду справи попереднім складом Малинівського райсуду Одеси.

Потім колегія Іллічівського міськсуду відмовила звинуваченню в залученні до справи відеоматеріалів, на яких чітко зафіксовано дії обвинувачених.

Також прокуратура заявила відвід колегії суддів, яка ухвалила виправдувальний вирок, але отримала відмову.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинули 48 осіб. 124 людини травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram