ГоловнаПолітика

Національна поліція купила дев'ять патрульних катерів

Вартість закупівлі - 17,8 млн гривень.

Національна поліція купила дев'ять патрульних катерів
Фото: Владислав Мусиенко

Національна поліція 26 вересня придбала шість патрульних катерів Tuna 600 DC AL і три багатофункціональні катери Tuna 865 Cabin. Вартість угод становила 8,7 млн гривень і 9,1 млн гривень відповідно.

Про це йдеться в системі державних закупівель ProZorro.

Продавцем виступила київська компанія "УМЗ Марін".

Нагадаємо, в травні 2017 року в Києві запустили оновлену річкову поліцію, яка повинна патрулювати пляжі та боротися з браконьєрами.

До території обслуговування відділу належить 43 кілометри річки Дніпро, включно з частиною Канівського водосховища, а також у межах Києва. Територія межує з декількома районами Києва і Київської області. Крім того, відділ у співпраці з Головним управлінням Національної поліції в Київській області буде проводити заходи на території 70 кілометрів Київського водосховища і ще 150 кілометрів - Канівського. Загальна площа території, що обслуговується, становить близько 1,6 тис. кв. км.

Першу в Україні річкову поліцію запустили в Черкаській області в квітні минулого року. Патрульним екіпажам надали позашляховики Renault Duster для патрулювання прибережної зони і катери для контролю за акваторією Дніпра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram