ГоловнаПолітика

ДФС оголосила новий тендер на закупівлю сканерів, через які Гройсман пригрозив відставкою голові АМКУ

Аукціон призначено на 28 листопада.

ДФС оголосила новий тендер на закупівлю сканерів, через які Гройсман пригрозив відставкою голові АМКУ
Фото: oboz.ua

Державна фіскальна служба 21 вересня оголосила новий тендер на закупівлю сканерів для огляду вантажного транспорту і контейнерів, через які прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставкою голові Антимонопольного комітету.

На сайті держзакупівель ProZorro повідомляють, що сканери повинні бути поставлені на митні пости "Ягодин" (пункт пропуску "Ягодин") і "Тиса" (пункт пропуску "Чоп").

Очікувана вартість закупівлі - 169,4 млн гривень. Аукціон призначено на 28 листопада.

Нагадаємо, в липні ДФС оголосила тендер на закупівлю чотирьох сканерів для митних постів "Рава-Руська", "Краковець", "Щербаківка", "Ужгород".

Заявки на передкваліфікацію подали сім компаній, але п'ять із них замовник відхилив. До аукціону було допущено лише компанії "Ватек" і "МКТ-комюнікейшн". Компанія Arempa International Ltd FZC, відсіяна на передкваліфікації, після цього звернулася в постійно діючої колегії Комітету з розгляду скарг АМКУ. Колегія вивчила матеріали і 14 вересня прийняла рішення, що пропозицію Arempa було відхилено правомірно, але "МКТ-комюнікейшн" теж не мав потрапити на аукціон.

Аукціон з одним учасником проводити не можна, тому колегія постановила скасувати закупівлю.

22 вересня Гройсман у Верховній Раді заявив, що розглядає можливість ініціювання відставки голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва в зв'язку з таким рішенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram