ГоловнаПолітика

Суд арештував акції трьох компаній депутата Київради Кримчака

Ще п'ять компаній уникли арешту.

Суд арештував акції трьох компаній депутата Київради Кримчака
Сергей Крымчак
Фото: kmr.gov.ua

Солом'янський районний суд Києва арештував акції трьох компаній депутата Київської міської ради Сергія Кримчака (фракція "Єдність") і автомобіль Mercedes-Benz, що належить його дружині.

Висновок суду від 15 вересня є в Єдиному реєстрі.

Суд арештував акції "Закритого недиверсифікованого венчурного корпоративного інвестиційного фонду "Тандем" вартістю 3 млн гривень, 99% акцій компанії "Новопечерський посад" вартістю 2,3 млн гривень, а також 100% акцій компанії "Юридичний центр "Правозахисник" вартістю 2 тис. гривень.

Також суд наклав арешт на автомобіль Mercedes-Benz ML 350 2012 року випуску, що належить дружині Дарині Масол.

При цьому суд відмовився арештувати акції компаній "Гауді Девелопмент", "Калбет Хаус", "Вісенс Хаус", "Артигас" і "Далі Парк". За версією слідства, депутат формально керує ними через своїх найнятих помічниць.

Крім того, було відмовлено в арешті нерухомості й автомобіля, які належать батькам і братові Кримчака.

Нагадаємо, 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро затримали Кримчака. За версією слідства, він у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн гривень.

15 вересня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Кримчака з альтернативою застави 1,4 млн гривень.

18 вересня Кримчак вніс заставу і вийшов зі слідчого ізолятора.

Кримчак одружений на внучці колишнього прем'єр-міністра України Віталія Масола (1994-1995), входив у "молоду команду" колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram