ГоловнаПолітика

Порошенко і Фріланд скоординували підходи щодо місії ООН на Донбасі

Канада займатиме принципову позицію в питанні санкційного тиску на Росію. 

Порошенко і Фріланд скоординували підходи щодо місії ООН на Донбасі
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент України Петр Порошенко в рамках робочого візиту в Канаду зустрівся з міністром закордонних справ Канади  Христею Фріланд, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Були обговорені можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей, що надаються Угодою про вільну торгівлю, а також подальшого поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, включаючи підтримку України в питанні розвитку тісних партнерських відносин з НАТО", - йдеться в повідомленні.

Сторони докладно обговорили розвиток ситуації на Донбасі та реалізацію Мінських домовленостей, а також скоординували підходи до реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей. 

"Було також висловлено сподівання, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці", - зазначають у прес-службі.

Глава держави особливо наголосив на підтримці Канадою імплементації реформ в Україні. Зокрема, Петро Порошенко подякував Христі Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні в липні цього року, під час якої було оголошено про нові канадські проекти підтримки.

Нагадаємо, 22-23 вересня президент Петро Порошенко перебуває з візитом у Канаді. Напередодні він провів зустріч із прем'єр-міністром Джастіном Трюдо.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram