ГоловнаПолітика

НСТУ вирішила об'єднати телеканали ДоТБ і ЛОТ в телерадіокомпанію UA:Донбас

Журналістів обіцяють не скорочувати.

НСТУ вирішила об'єднати телеканали ДоТБ і ЛОТ в телерадіокомпанію UA:Донбас

Національна суспільна телекомпанія України вирішила об'єднати донецький телеканал ДоТБ і луганський ЛОТ, а також радіостанції "Пульс" і "Голос Донбасу" в телерадіокомпанію UA:Донбас.

Про це пише "Детектор.Медіа".

"Таким чином відбудеться посилення та зміцнення позицій Суспільного в інформаційного просторі на цій території. Новостворений мовник функціонуватиме в особливому режимі, зокрема, у Луганську та Донецьку виходитимуть власні новини з урахуванням місцевої специфіки. Тобто журналісти та творчий колектив і надалі працюватимуть над створенням контенту для свого власного регіону. Проте будуть і загальні новини для обох регіонів, а також загальнодержавні новини", - заявили виданню в НСТУ.

Член правління НСТУ Микола Чернотицький підкреслив, що авторські радіостанції - "Пульс", яка мовить на Луганську область, і "Голос Донбасу", яка мовить на Донецьку область, працюватимуть у штатному режимі. Ці радіостанції люди вже добре знають, слухають та ідентифікують безпосередньо зі своїм регіоном.

"Зараз ми об'єднуємо зусилля ЛОТ і ДоТБ, щоб створити єдиного і потужного регіонального суспільного мовника. Мовника з хорошими технічними і виробничими потужностями. Присутність українського незалежного інформаційного контенту на цій території дуже важлива. Тому наш головний пріоритет - якісний контент. Однак для його виробництва потрібні технічні, виробничі потужності, а об'єднання двох філій та їхніх ресурсів допоможуть нам досягти цієї мети. Це об'єднання передбачає також оптимізацію адміністративного складу. Проте жодним чином не йдеться про скорочення творчого колективу. Журналісти обох мовців і надалі будуть працювати над контентом для свого регіону. Впевнений, глядачі оцінять якісні зміни в роботі Сцспільного на цій території", - розповів Чернотицький.

Проти об'єднання каналів різко виступив голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський.

"Не хочу образити телеканал ЛОТ, який безумовно має досягнення у справі протидії російській інформаційній агресії, але стилі роботи двох східних філій НСТУ різні. І це зрозуміло і правильно, адже Донеччина і Луганщина не є тотожними, різні і смаки глядацької аудиторії, і відповідно - інструменти впливу на них. До всього, я є давнім і послідовним противником вживання радянського терміну "Донбас" - штучного і чужого Україні (а саме так пропонують назвати об'єднану телеструктуру)", - написав він у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram